-
راهنما سالنامه لیست اعضا جستجو

پاسخ گوی آنلاین سؤالات شرعی

زمان کنونی: 25-05-2012, 12:08 AM درود مهمان گرامی! (ورودثبت نام)

اطلاعیه های تالار

یا صاحب الزمان کی شود پشت به خانه کعبه دهی وبانگ انا المهدی سر دهی؟؟؟

ارسال پاسخ 

امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
گرامیداشت سادات در روز غدیر
نویسنده پیام
هم ولایتی آفلاین
مدیرانجمن ها

اعتبار: 6
ارسال: #1
گرامیداشت سادات در روز غدیر
سلام هم ولایتی بر شما عزیزان
سید ، یعنی آقا ، سرور و بزرگ . در شرع به نسل و ذریه پیغمبر اکرم (ص) از فاطمه زهرا (ع) سید می گویند و نیز تمام کسانی که نسبتشان به هاشم می رسد سید نامیده می شوند . در فقه اسلام دارای احکام خاصی در بهره مندی از خمس و زکات فطره ( از دیگر سادات) هستند و چون به خاندان پاک پیامبر منسوبند احترام ویژه ای دارند . از این رو سادات باید بسیار مراقب کارهای خود باشند که کارهای نیک و بدشان د چندان می گردد . بی جهت نیست که علما و بزرگان دین به آنها احترام می گذارند :
در تاریخ آمده که سیدی مرتکب گناهی شد ، کسی از مریدا امام حسن عسکری (ع) او را دید و به او بی احترامی کرد . پس از چندی که خواست خدمت آن امام همام برسد ، حضرت از او روی برگرداند و به او احترام نکرد . وی سبب را پرسید که حضرت در جواب فرمود : پسر عمم را ( سیدی که با چند واسطه به امام صادق (ع) می رسید)تحویل نگرفتی . به هر حال احترام آنها لازم است و چون به ما نسبت دارند مبادا درباره آنها توهینی و تحقیری روا داری که از زیانکاران خواهی شد . (1)

باید گفت سبب احترام ویژه به سادات در روز عید غدیر به خاطر آن است که دوستی آنان به عنوان دوستی خاندان پیامبر اعظم (ص) و نوعی سپاس گزاری از نعمت بزرگ هدایت و ولایت است که آخرین فرستاده خدا بر بشر ارزانی داشته است : « قُل لَّا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَى » (2) بگو من هیچ پاداشی از شما بر رسالتم درخواست نمی کنم جز دوست داشتن نزدیکانم .

مردم با دیدن آنها به یاد رسول خدا و نیاکان پاک آنان می افتند . آنان حلقه وصل به آن خاندان مطهرند و طبعا انتظار بیشتری نیز در همانندی پیروی از آن بزرگواران از ایشان می رود . لذا شایسته است که سادات گرام بدانند که بر ولایت علوی بودن برتر از « ولادت علوی» است زیرا ولایت علوی موجب نجات و سعادت ابدی می باشد .

امام صادق (ع) فرمود : « ولايتي لعليّ بن ابي طالب احبّ اليّ من ولادتي منه لانّ ولايتي لعلی بن ابی طالب فرض و ولادتي منه فضل » (3) پذیرش ولایت علی بن ابیطالب (ع) نزد من محبوب تر از ولادت من از آن حضرت است زیرا پذیرش ولایت او واجب است و ولادت از آن حضرت فضیلت است .

موفق باشید

منابع:
1. کتاب معارف و معاریف ج 3 « سادات »
2. سوره شوری آیه 23
3. بحارالانوار ج 39 ص 299

[تصویر:  11408777319843898164.gif]

امضاهای تصویری مناسب جهت ویرایش امضای شما
19-11-2010 12:29 PM
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 

پرش به انجمن: