-
راهنما سالنامه لیست اعضا جستجو

پاسخ گوی آنلاین سؤالات شرعی

زمان کنونی: 25-05-2012, 03:19 AM درود مهمان گرامی! (ورودثبت نام)

اطلاعیه های تالار

یا صاحب الزمان کی شود پشت به خانه کعبه دهی وبانگ انا المهدی سر دهی؟؟؟

ارسال پاسخ 

امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نحوه برخورد با فرزندان
نویسنده پیام
حاج همت آفلاین
کاربر تازه وارد
*

اعتبار: 0
ارسال: #1
نحوه برخورد با فرزندان
اگر می خواهید فرزندانتان در آینده از اعتماد به نفس بالایی برخوردار باشند، اگر می خواهید به سرعت پله های ترقی را و موفقیت را طی کرده و به قله های افتخار و سربلندی نائل آیند و اگر می خواهید، زندگی شاداب و لبریز از کامیابی داشته باشند، تنها آنها را دوست بدارید و محبت خود را از آنها دریغ نکنید.
همان طور که گیاهان برای رشد خود نیاز به آب و آفتاب دارند، کودکان ما نیز به محبت نیازمندند و نیاز به محبت یکی از نیازهای اساسی آنها، به شمار می آید.
تحقیقات نشان داده است، کودکانی که ارتباط عاطفی و محبت آمیز با والدینشان ندارند، در طول زندگی خود بیشتر دچار اضطراب و عدم اعتماد به نفس در رفتار و منش می شوند و به قابلیت ها و استعدادهای خود کمتر اعتماد می کنند. در روایات اهل بیت (علیهم السلام) نیز شاهد توجه فراوانی به این موضوع هستیم، تا جایی که امام صادق (علیه السلام) می فرمایند: « خداوند منّان بنده اش را به واسطۀ شدت محبتی که به فرزند خود دارد، مورد رحمت قرار می دهد.» - منتخب میزان الحکة، حدیث 6731- البته والدین گرامی باید به این نکته توجه داشته باشند که محبت تا ابراز نشود، تأثیر لازم را نخواهد داشت. در این باره رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرمایند: « اگر کسی را دوست دارید، لازم است او را آگاه کنید.»- بحارالانوار، ج 71، ص 182.
نکته مهم دیگری که باید در خصوص محبت به آن توجه داشت این است که، محبت ما به فرزندانمان بی قید و شرط باشد. محبتی که هیچ شرطی برای ابراز آن عنوان نشده و بی دریغ نثار کودکان می شود. برخی پدرها و مادرها ار محبت خود به عنوان راهی برای کنترل فرزندانشان استفاده می کنند. اگر محبت والدین به کودک مشروط باشد، او نیز می آموزد که به خودش محبت مشروط داشته باشد.
این عشق مشروط، موجب ضعف اعتماد به نفس و پایین آمدن عزت نفس در کودک می شود. عشق مشروط بدین معناست که به کودک خود بگویید: « اگر نمره بیست گرفتی تو را دوست دارم» یا « اگر بچه خوبی باشی تو را دوست خواهم داشت».
ما باید بین رفتار کودک و خود او تفاوت قائل شویم؛ و اگر رفتار بدی را انجام داد به او بگوییم: « من تو را دوست دارم اما این کارت کار بدی بود. من اصلاً این کار تو را دوست ندارم.» با این گونه رفتار شخصیت او را تقویت کرده ایم، تا بتواند در مقابل رفتار نادرستش بایستد و آن را تغییر دهد. در ضمن اعتماد به نفس و عزت نفس او را بالا برده ایم.

نوشته: مجید همتی / مجله خانه خوبان شماره: 26.

حاج همت, proud to be a member of تالارهای گفتمان کشف الیقین since Oct 2010.
(آخرین ویرایش در این ارسال: 28-09-2011 10:47 AM، توسط هم ولایتی.)
19-01-2011 10:03 PM
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 

پرش به انجمن: