-
راهنما سالنامه لیست اعضا جستجو

پاسخ گوی آنلاین سؤالات شرعی

زمان کنونی: 25-05-2012, 04:05 AM درود مهمان گرامی! (ورودثبت نام)

اطلاعیه های تالار

یا صاحب الزمان کی شود پشت به خانه کعبه دهی وبانگ انا المهدی سر دهی؟؟؟

ارسال پاسخ 

امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
عقد و ازدواج موقت از منظر شرع
نویسنده پیام
هم ولایتی آفلاین
مدیرانجمن ها

اعتبار: 6
ارسال: #1
عقد و ازدواج موقت از منظر شرع
سلام هم ولایتی بر دوستان عزیزم

انشاالله از این پس در این تاپیک پاسخگوی سوالات شرعی شما در حوزه عقد و ازدواج موقت خواهیم بود .

موفق باشید

[تصویر:  11408777319843898164.gif]

امضاهای تصویری مناسب جهت ویرایش امضای شما
(آخرین ویرایش در این ارسال: 04-04-2010 05:19 PM، توسط هم ولایتی.)
25-01-2010 09:51 AM
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
محمد آسیابانی آفلاین
سرپرست کل سایت

اعتبار: 9
ارسال: #2
RE: عقد و ازدواج موقت از منظر شرع
تا آنجایی که بنده به یاد دارم ازدواج موقت در زمان عمر تحریم شد. سوالی برای من پیش آمده است که حالا چه به حق چه به ناحق عمر حاکم اسلامی بود و آیا این تحریم ازدواج موقت در آن برهه( که باز عمر دلایلی برای این تحریم داشته است) از احکام ثانویه اسلامی مربوط نمی شود؟

[تصویر:  images?q=tbn:ANd9GcTsfC38M6WeQhQf1tulVxm...dXMldv_RpA]
26-01-2010 10:58 PM
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
هم ولایتی آفلاین
مدیرانجمن ها

ارسال: #3
(26-01-2010 10:34 PM)حوری نوشته شده توسط:   شما فرمودید در دوران نامزدی روابط محدود جنسی ازاد است ایا با مطالب کنونی شما در تعارض نیست؟

سلام بر شما خواهر محترم

1. طبق نظر برخی مراجع عظای تقلید همچون آیت ا... مکارم روابط جنسی همچون بوسیدن ، نگاه ، دست دادن و از این قبیل در دوران متعه (ازدواج موقت) ایرادی ندارد . اگر در جایی غیر از این بنده گفتم لطفا ذکر نمایید.

2. و طبق نظر اکثر مراجع تقلید روابط دو فرد نامحرم با هم و عمدا حرام می باشد . (منظور روابط جنسی !! است)

3. اگر مورد تعارض را مورد شماره 1 می دانید لفظ سهوا تاکید شده است .
اگر مورد شماره 2 و 3 و 4 است که اصلا با بحث همخوانی ندارد .

به غیر از این مسائل کاملا شفاف من چیز دیگری نمی بینم .

موفق باشید

(آخرین ویرایش در این ارسال: 31-01-2011 02:16 PM، توسط هم ولایتی.)
27-01-2010 12:07 PM
هم ولایتی آفلاین
مدیرانجمن ها

ارسال: #4
(26-01-2010 10:58 PM)محمد آسیابانی نوشته شده توسط:  تا آنجایی که بنده به یاد دارم ازدواج موقت در زمان عمر تحریم شد. سوالی برای من پیش آمده است که حالا چه به حق چه به ناحق عمر حاکم اسلامی بود و آیا این تحریم ازدواج موقت در آن برهه( که باز عمر دلایلی برای این تحریم داشته است) از احکام ثانویه اسلامی مربوط نمی شود؟

سلام هم ولایتی بر برادر عزیزم

در جواب شما با ذهن ناقص خود اینگونه پاسخ می گویم .
قطعا شما حدیث نبوی زیر را شنیده اید : «حلال محمد حلال الى يوم القيامة و حرامه حرام الى يوم القيامة» ـ حلال محمد (ص) حلال است تا روز قيامت و حرام او حرام است تا روز قيامت.
با استناد به این حدیث ما سندی در دست نداریم که نشان دهد قبل از عمر تحریمی توسط رسول خدا انجام شده باشد . و حکم او مانند احکام حلال دیگر قابل اجراست . البته ممکن است بر حسب شرایط در نوع اجرا ( توسط عالمش) تغییراتی پدید آید .
اما شاید بگویید عمر هم زمان خود حاکم بوده ( چه حق و چه ناحق ) پس حکم چگونه می شود آیا لازم الاجراست یا خیر؟ خوب بنده باز هم به آیه ای از قرآن استناد می کنم . خداوند در سوره بقره در آیه 138 اینگونه می فرمایند که : «أتحاجوننا في الله و هو ربنا و ربكم و لنا أعمالنا و لكم أعمالكم و نحن له مخلصون» .
شما با ما در مورد خداوند جدال و بحث مى‏كنيد، حال آنكه او پروردگارما و پروردگار شما است و ما مسئول اعمال خود و شما مسئول اعمال خويشتن هستيد و ما به خدايمان اخلاص داريم .

برادر من آیا می توان در حکمی که خداوند در زمان رسول خدا حلال اعلام نموده دست برد و آن را به میل خود حرام اعلام نمود ؟

از این بگذریم .

مگر علی (ع) نبودند که فرمودند : «ان المتعة رحمة رحم الله بها عباده، و لو لا نهي عمر ما زنى الا شقي» (1) ـ متعه لفظى است كه خداوند به آن بندگانش را مورد لطف قرار داده و اگر نهى عمر از آن نبود، جز انسان جنايتكار، كسى زنا نمى‏كرد.
تازه خود عمر نيز تحريم را به پيامبر نسبت نداده و با تمام صراحت اعلام مى‏كند: «متعتان كانتا على عهد رسول الله و أنا أنهى عنهما و أعاقب عليهما، متعة الحج و متعة النساء» (2)

و اين مسند امام احمد بن حنبل است كه بهترين گواه بر اختلاف شديد اهل سنت در اين مسئله است كه برخى پيروى از پيامبر كرده و آن را حلال مى‏داند و برخى پيروى از عمر بن خطاب كرده و آن را تحريم مى‏نمايد.

موفق باشی

منبع:

1. ثعلبى در تفسير كبيرش و طبرى در تفسير آيه متعه در تفسير كبيرش
2. تفسير كبير فخر رازى (ضمن تفسير آيه فما استمتعتم به منهن... .)
دو متعه در دوران رسول الله آزاد بود ولى من از آنها نهى مى‏كنم و كسيكه آنها را انجام دهد عقاب مى‏نمايم: متعه حج و متعه بانوان.

27-01-2010 12:36 PM
reyhaneh آفلاین
ريحانه
*

اعتبار: 0
ارسال: #5
عقد موقت با زنان غير مسلمان، به چه صورتي است، وقتي آنان تقيد ندارند، و ممكن است در آن واحد با چند نفر باشند، چطور مي‌شود با آنان عقد كرد از سوي ديگر بايد خطبه‌ي عقد را براي غير مسلمان خواند يا قصد كافي است؟Huh

يا أيُّها النّاسُ اتّقوا ربكم الّذي خَلقَكم مِن نفسٍ واحدة و خَلقَ منها زوجَها و بَثَّ مِنهُما رِجالاً كثيراً و نِساءً.[/font]
27-01-2010 10:06 PM
رضا1389 آفلاین
عضو ارشد سایت

اعتبار: 2
ارسال: #6
با عرض خسته نباشید...

بنده حقیر فقیر سراپا تقصیر بیاد دارم که از یکی از اساتید حقوق سوالی پرسیدم مبنی بر اینکه : چنانچه در دوران نامزدی " پسر با خانمی که قرار است همسر شرعی او باشد از دیگر نواحی بدن و با رضایت تقریبی دختر روابطی داشته باشد.اگر رابطه جنسی معمول باشد و بکارت زایل شود سپس نامزدی و ازدواج بهم بخورد که تمام مهریه به دختر باید پرداخت شود... اما اگر از دیگر نواحی بدن این روابط پیش آمده باشد... آنگاه ازدواج بهم بخورد آیا دختر میتواند حتی مختصری از مهریه را دریافت کند؟
استاد مذبور که روحانی نیز بود پاسخی نداد و به آینده موکول شد. بنده هرگز به جواب این سوالم نرسیدم.چه بر مبنای شرعی و چه حقوقی.
آیا شما پاسخی برای این قضیه دارید؟
با تشکر فراوان

توکلت علی الله
(آخرین ویرایش در این ارسال: 31-01-2011 02:18 PM، توسط هم ولایتی.)
11-02-2010 02:38 AM
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
هم ولایتی آفلاین
مدیرانجمن ها

ارسال: #7
سلام هم ولایتی بر برادر عزیزم

دوست خوبم اگر در مثال و سوال شما بین دختر و پسر صیغه عقد موقت و یا محرمیت خوانده نشده که تمامی این امور حرام است . اما در غیر این صورت چون مشروط به عدم دخول است اگر منجر به ازاله بکارت شود باید مهر المثل عقد دائم را بپردازد.

موفق باشی

(آخرین ویرایش در این ارسال: 31-01-2011 02:18 PM، توسط هم ولایتی.)
14-02-2010 04:52 PM
رضا1389 آفلاین
عضو ارشد سایت

اعتبار: 2
ارسال: #8
فرض در این سوال اینست که صیغه عقد نکاح خوانده شده اما بنابر رسوم رایج و عرف ... هنوز عروسی نکرده اند و زن به خانه شوهرش نرفته است.
ازاله بکارت نشده ولی برخی روابط جنسی انجام شده.آنچه مورد سوال بنده بود و استاد نیز پاسخی ندادند مبتنی بر تمام شرایط حقوقی و شرعی بود...
منتظر پاسخ شما هستم.
متشکرم.

توکلت علی الله
15-02-2010 12:20 AM
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
هم ولایتی آفلاین
مدیرانجمن ها

ارسال: #9
(19-02-2010 10:17 PM)حوری نوشته شده توسط:  با عرض سلام

ببخشید میخواستم سوال کنم صیغه محرمیت یعنی چه؟ یعنی این صیغه غیر از صیغه عقد معمولی است؟

سلام هم ولایتی بر شما خواهر محترم

صیغه محرمیت همان صیغه عقد موقت است . که احکام آن همان احکام روابط زوجین در مدت عقد موقت می باشد .

موفق باشید

23-02-2010 12:05 PM
هم ولایتی آفلاین
مدیرانجمن ها

ارسال: #10
(15-02-2010 12:20 AM)رضا 1388 نوشته شده توسط:  فرض در این سوال اینست که صیغه عقد نکاح خوانده شده اما بنابر رسوم رایج و عرف ... هنوز عروسی نکرده اند و زن به خانه شوهرش نرفته است.
ازاله بکارت نشده ولی برخی روابط جنسی انجام شده.آنچه مورد سوال بنده بود و استاد نیز پاسخی ندادند مبتنی بر تمام شرایط حقوقی و شرعی بود...
منتظر پاسخ شما هستم.
متشکرم.

سلام بر شما دوست خوبم

امیدوارم منظور شما را درست متوجه شده باشم و بر مبنای همان جواب می دهم . دوست عزیز در صورتی که دخول حاصل شده (هر چند از پشت) بنابر احتیاط واجب مهریه کامل باید پرداخت شود .

موفق باشید

23-02-2010 12:14 PM
ارسال پاسخ 

پرش به انجمن: