-
راهنما سالنامه لیست اعضا جستجو

پاسخ گوی آنلاین سؤالات شرعی

زمان کنونی: 25-05-2012, 10:05 AM درود مهمان گرامی! (ورودثبت نام)

اطلاعیه های تالار

یا صاحب الزمان کی شود پشت به خانه کعبه دهی وبانگ انا المهدی سر دهی؟؟؟

ارسال پاسخ 

امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چشم زخم در احادیث ...
نویسنده پیام
شیعه آفلاین
عضو کوشا

اعتبار: 3
ارسال: #1
چشم زخم در احادیث ....
با سلام
درآمدی بر احاديث وارده در مورد چشم زخم و علل وموانع آن :

علامه مجلسی رحمه الله در بحارش جلد 60 از طب الائمه روايت آورده :
عن
محمد بن ميمون المكي (؟)، عن عثمان بن عيسى (ظاهرا ثقه)، عن الحسين بن المختار(امامی ثقه)، عن صفوان الجمال (امامی ثقه)، عن
أبي عبد الله الصادق عليه السلام أنه قال: لو نبش لكم عن القبور لرأيتم أن أكثر
موتاهم بالعين، لأن العين حق، إلا أن رسول الله صلى الله عليه وآله قال: العين حق،
فمن أعجبله من أخيه شئ فليذكر الله في ذلك، فأنه أذا ذكر الله لم يضره

امام صادق (ع) می فرمایداگر این قبرها شکافته شود هر آیینه می‌بینید که بیشتر مردگان به سبب چشم زخم مرده‌اند، زیرا چشم زخم حق است. آگاه باشید که پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) فرمودند:‌ چشم‌زخم حق است پس هر کس از سیرت و صورت برادر مسلمانش خشنود شد، خدا را یاد کند، زیرا وقتی خداوند را به یاد آورد، ضرری به برادر مؤمنش نمی‌رسد.

ومنه: روي عن أبي عبد الله عليه السلام أنه
قال: العين حق، وليس تأمنها منك على نفسك ولا منك على غيرك، فإذا خفت شيئا من ذلك
فقل: " ما شاء الله (لا حول و) لا قوة إلا بالله العلي العظيم " ثلاثا

فرمود که چشم زخم حق است و نیستی ایمن تو بر خودت از آن و نه از توبردیگری وهنگامیکه ترسیدی از این موضوع پس بگو سه مرتبه : ما شاء الله (لا حول و) لا قوة إلا بالله العلي العظيم

نوادر الراوندي: بإسناده عن موسى بن جعفر عن آبائه عليه السلام قال: قال
رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم: ما رفع الناس أبصارهم إلى شئ إلا وضعه الله

- النهج البلاغه: قال أمير المؤمنين عليه السلام: ما قال الناس لشئ طوبى له إلا وقد
خبأ الدهر له يوم سوء

نگفتند مردمان براى چيزى اين كه را خوشا بحال او مگر آنكه پنهان كرد روزگار غدار از براى او روز بد را كه ضرر رسانيد باو در آخر كار.

ودر روایات عامه :

ما أخرجه الحافظ أبو يعلى الموصلي عن أبي ذر قال : قال رسول اللّه صلّى اللّه عليه وسلّم : « إن العين لتولع الرجل بإذن اللّه ، فيتصاعد حالقا ، ثم يتردى منه »
وإسناده غريب.

قَالَ الْحَافِظ أَبُو بَكْر الْبَزَّار فِي مُسْنَده حَدَّثَنَا مُحَمَّد بْن مَعْمَر حَدَّثَنَا أَبُو دَاوُد حَدَّثَنَا طَالِب بْن حَبِيب بْن عَمْرو بْن سَهْل الْأَنْصَارِيّ وَيُقَال لَهُ اِبْن الضَّجِيع ضَجِيع حَمْزَة رَضِيَ اللَّه عَنْهُ حَدَّثَنِي عَبْد الرَّحْمَن بْن جَابِر بْن عَبْد اللَّه عَنْ أَبِيهِ قَالَ : قَالَ رَسُول اللَّه صَلَّى اللَّه عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : " أَكْثَر مَنْ يَمُوت مِنْ أُمَّتِي بَعْد كِتَاب اللَّه وَقَضَائِهِ وَقَدَره بِالْأَنْفُسِ" قَالَ الْبَزَّار يَعْنِي الْعَيْن قَالَ وَلَا نَعْلَم يُرْوَى هَذَا الْحَدِيث عَنْ النَّبِيّ صَلَّى اللَّه عَلَيْهِ وَسَلَّمَ إِلَّا بِهَذَا الْإِسْنَاد قُلْت بَلْ قَدْ رُوِيَ مِنْ وَجْه آخَر عَنْ جَابِر .
قَالَ الْحَافِظ أَبُو عَبْد الرَّحْمَن مُحَمَّد بْن الْمُنْذِر الْهَرَوِيّ الْمَعْرُوف بِشُكْرٍ فِي كِتَاب الْعَجَائِب وَهُوَ مُشْتَمِل عَلَى فَوَائِد جَلِيلَة وَغَرِيبَة حَدَّثَنَا الرَّمَادِيّ حَدَّثَنَا يَعْقُوب بْن مُحَمَّد حَدَّثَنَا عَلِيّ بْن أَبِي عَلِيّ الْهَاشِمِيّ حَدَّثَنَا مُحَمَّد بْن الْمُنْكَدِر عَنْ جَابِر بْن عَبْد اللَّه أَنَّ رَسُول اللَّه صَلَّى اللَّه عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ : " الْعَيْن حَقّ لَتُورِد الرَّجُل الْقَبْر وَالْجَمَل الْقِدْر وَإِنَّ أَكْثَر هَلَاك أُمَّتِي فِي الْعَيْن " .

رسول اكرم (ص) فرمود: «چشم زخم واقعيت دارد و مرد را در قبر و شتر را در ديگ قرار مى‏دهد»،واکثر هلاکت امت من در اثر چشم است.

ثُمَّ رَوَاهُ عَنْ شُعَيْب بْن أَيُّوب عَنْ مُعَاوِيَة بْن هِشَام عَنْ سُفْيَان عَنْ مُحَمَّد بْن الْمُنْكَدِر عَنْ جَابِر قَالَ : قَالَ رَسُول اللَّه صَلَّى اللَّه عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : " قَدْ تُدْخِل الرَّجُلَ الْعَيْنُ فِي الْقَبْر
وَتُدْخِل الْجَمَلَ الْقِدْرَ" .
وَهَذَا إِسْنَاد رِجَاله كُلّهمْ ثِقَات وَلَمْ يُخَرِّجُوهُ .

" حَدِيث عَبْد اللَّه بْن عَمْرو " قَالَ الْإِمَام أَحْمَد حَدَّثَنَا قُتَيْبَة حَدَّثَنَا رِشْدِين بْن سَعْد عَنْ الْحَسَن بْن ثَوْبَان عَنْ هِشَام بْن أَبِي رُقَيَّة عَنْ عَبْد اللَّه بْن عَمْرو قَالَ : قَالَ رَسُول اللَّه صَلَّى اللَّه عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : " لَا عَدْوَى وَلَا طِيَرَة وَلَا هَامَة وَلَا حَسَد وَالْعَيْن حَقّ " .
تَفَرَّدَ بِهِ أَحْمَد .

حديث: العين حق تدخل الجمل القدر، والرجل القبر، أبو نعيم في الحلية من جهة شعيب بن أيوب عن معاوية بن هشام عن الثوري عن محمد بن المكندر عن جابر به مرفوعاً، ونقل عن ابن عدي، أنه إنما يعرف بعلي بن أبي علي الكعبي، عن ابن المنكدر لا عن الثوري، ولكن قد تفرد به شعيب، قال إسماعيل الصابوني: وبلغني أنه قيل له ينبغي أن تمسك عن هذه الرواية ففعل انتهى، وحديث: العين حق، بدون هذه الزيادة متفق عليه من حديث عبد الرزاق عن معمر عن همام بن منبه عن أبي هريرة، وفي رواية أحمد عن أبي هريرة أيضاً: ويحضرها الشيطان، وحسد ابن آدم، ورواه مسلم من حديث ابن طاوس عن أبيه عن ابن عباس بزيادة: ولو كان شيء سابق القدر سبقته العين، وإذا استغسلتم فاغسلوا، وكذا لأحمد من وجه آخر عنه وزاد تستنزل الخالق. ولأبي داود عن أسماء ابنة يزيد بزيادة: وإنها لتدرك الفارس فتدعثره، وللبزار بسند حسن عن جابر رفعه: أكثر من يموت بعد قضاء الله وقدره بالنفس، وفي الباب عن ابن عمر وعامر بن ربيعة وعائشة وأسماء ابنة عميس وآخرين ولإبن السني والبزار من حديث أنس رفعه: من رأى شيئاً فأعجبه، فقال ما شاء الله لا قوة إلا بالله لم يضره، وفي حديث عن عامر بن ربيعة، فليدع بالبركة، وسيأتي في الفاتحة من الفاء: إن الفاتحة وآية الكرسي وتمام ثمان آيات للعين، وللديلمي عن أنس رفعه: شفاء من العين الصائبة أن يقال على ماء في إناء نظيف وتسقيه منه وتغسله وتلقنه: عبس عابس بشهاب قابس رددت العين من المعين إليه وإلى أحب الناس عليه، فارجع البصر هل ترى من فطور الآية، والثابت: أمر المصيب بغسل أطرافه ومغابنه ثم صبه على المصاب كما أوضحته في الأماني، ومما جرب لمنع الإصابة من العين تعليق خشب السبستان وهو شجر المخيط، وكذا بلغني عن الولي ابن العراقي أنه لم يكن يفارق رأسه واقتفيت أثره فيه

ورواه الطبراني من حديث علي بن عروة لكنه كذاب عن أسماء بنت عميس قالت سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول نصف ما يحفر لآمتي من القبور من العين

204) أفلا استرقيتم له فإن ثلث منايا أمتى من العين (الحكيم عن أنس)
ذكره الحكيم (3/46)

بنابراين مجموع اخبار وارده از فريقين دارای اعتبار کافی هستند و بر صحت چشم زخم تاکيد دارند.

بقيه مطالب در :

https://sites.google.com/site/hojjah/cheshm.z.doc

اللهم اجعل عاقبة امرنا خیرا
(آخرین ویرایش در این ارسال: 01-01-2011 09:14 AM، توسط شیعه.)
01-01-2011 09:13 AM
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
هم ولایتی آفلاین
مدیرانجمن ها

اعتبار: 6
ارسال: #2
RE: چشم زخم در احادیث ....
سلام هم ولایتی بر شما

در این مورد من نظراتی داده ام که تقریبا بر خلاف نظر شماست .

سحر و جادو

لطفا نظر خود را بیان نمایید .

موفق باشید

[تصویر:  11408777319843898164.gif]

امضاهای تصویری مناسب جهت ویرایش امضای شما
01-01-2011 10:05 AM
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
شیعه آفلاین
عضو کوشا

ارسال: #3
نقل قول: سلام هم ولایتی بر شما

در این مورد من نظراتی داده ام که تقریبا بر خلاف نظر شماست .

سحر و جادو

لطفا نظر خود را بیان نمایید .

موفق باشید

با سلام خدمت سرور گرامی

ممکن است که ما انسانها بعلت کمی علم نتوانیم بعضی اثرات را توجیه عقلی کنیم اما این دلیل بر عدم آنها نیست .

گذشته از آیات و اخباری که در مورد سحر و چشم زخم و نحوست اماکن و ...وارد شده اگر بفرض محال این قبیل اخباری نشنیده بودیم اما اینجانب هرگز فراموش نمیکنم حوادثی را که به چشم خود دیده وشنیده ام وکوچکترین شکی درآن ندارم .

اما در قرآن کریم در مورد سحر آیات زیادی وارد شده واینکه واقعیت دارد اما حقیقت ندارد مثلا در مورد سحره فرعون فرمود : قَالَ أَلْقُوا فَلَمَّا أَلْقَوْا سَحَرُوا أَعْيُنَ النَّاسِ وَاسْتَرْهَبُوهُمْ وَجَاءُوا بِسِحْرٍ عَظِيمٍ : یعنی جادوگران سحر و چشم بندی بزرگی راه انداختند .فَإِذَا حِبَالُهُمْ وَعِصِيُّهُمْ يُخَيَّلُ إِلَيْهِ مِنْ سِحْرِهِمْ أَنَّهَا تَسْعَى

واما در مورد چشم زخم آیات :

1-وَإِنْ يَكَادُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِأَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَيَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ (51) وَمَا هُوَ إِلَّا ذِكْرٌ لِلْعَالَمِينَ ( قلم52)

2- حضرت یعقوب به پسرانش فرمود :وَقَالَ يَا بَنِيَّ لَا تَدْخُلُوا مِنْ بَابٍ وَاحِدٍ وَادْخُلُوا مِنْ أَبْوَابٍ مُتَفَرِّقَةٍ وَمَا أُغْنِي عَنْكُمْ مِنَ اللَّهِ مِنْ شَيْءٍ إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَعَلَيْهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُتَوَكِّلُونَ (67یوسف)

اما فکر کنم که اشکال شما ناشی از افراط و خرافاتی باشد که بوسیله عوام در این موضوعات رخنه کرده که در هر صورت خللی به اصل موضوع نمیزند.

واخبار واحادیث فریقین نیز در لینک بررسی شد.

(آخرین ویرایش در این ارسال: 01-01-2011 01:08 PM، توسط شیعه.)
01-01-2011 01:05 PM
هم ولایتی آفلاین
مدیرانجمن ها

ارسال: #4
سلام بر شما دوست عزیز

در موارد گوناگون آیات و روایات وجود دارد که از وجود نوع خاصی از روابط ، آثار و پدیده ها حکایت می کند .
سوال اینجا است که اگر قرآن و معصومین سخن از امری مثل چشم زخم می آورند آن را تایید کرده اند و یا رد ؟ آیا اسلام در این زمینه نظر تایید و یا ردی دارد یا خیر ؟

نکته بعد : خیلی خوشحال میشم اگر سخنی هست همینجا زده شود و از نشان دادن لینک و طولانی کردن مطلب پرهیز شود .

موفق باشی

(آخرین ویرایش در این ارسال: 01-01-2011 03:42 PM، توسط هم ولایتی.)
01-01-2011 03:40 PM
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
یاس آفلاین
کاربر تازه وارد
*

اعتبار: 0
ارسال: #5
سلام
شاید در اینجا بدنباشد اشاره ای به سوره ناس و فلق از وبعضی ایات آن از جمله آیه1سوره ناس که می فرماید قل اعوذ برب الناس (بگو پناه می برم به خدا از (شر)مردم و آیه 5سوره ناس :الذی یوسوس فی الصدور الناس (پناه می برم از کسی که وسوسه می کند در قلب مردم ) و آیه دوم سوره فلق ( من شر ما خلق :از شر هر آنچه آفریده است ) و آیه 5سوره فلق (ومن شر حاسد اذاحسد ) و اپناه میبرم ز شر حسود هنگامی که حسد بورزد ) این ایات دوسوره که معوذتین نام دارند همگی می توانند به وجود چشم زخم وحقیقی بودن آن اشاره کنند .
خواندن آیت الکرسی قبل از خارج شدن از خانه و همراه داشتن آیه :وان یکادالذین کفرو لیزلقونک بابصارهم لماسمعو االذکر و یقولون
انه لمجنون و ماهو الاذکر للعالمین هم توصیه شده است.

یاس, proud to be a member of تالارهای گفتمان کشف الیقین since Sep 2010.
(آخرین ویرایش در این ارسال: 02-01-2011 09:15 AM، توسط یاس.)
02-01-2011 09:14 AM
شیعه آفلاین
عضو کوشا

ارسال: #6
نقل قول: سلام بر شما دوست عزیز

در موارد گوناگون آیات و روایات وجود دارد که از وجود نوع خاصی از روابط ، آثار و پدیده ها حکایت می کند .
سوال اینجا است که اگر قرآن و معصومین سخن از امری مثل چشم زخم می آورند آن را تایید کرده اند و یا رد ؟ آیا اسلام در این زمینه نظر تایید و یا ردی دارد یا خیر ؟

نکته بعد : خیلی خوشحال میشم اگر سخنی هست همینجا زده شود و از نشان دادن لینک و طولانی کردن مطلب پرهیز شود .

با سلام

منظورتان را دقیق متوجه نمیشوم آیا مقصودتان از تایید شرع؛ اثبات وجود سحر و چشم زخم است که همان مقصود من است اما اگر منظورتان تحریم شارع نسبت به سحر واین امور است که من نیز موافق شما هستم.

02-01-2011 12:12 PM
هم ولایتی آفلاین
مدیرانجمن ها

ارسال: #7
سلام جناب شیعه

بنده در اصل وجود خرافات و عقایدی همچون چشم زخم تردید ندارم و آثارش را هم اکنون نیز می توان در سخن عام مردم دید . اما قشر فرهیخته جامعه و خاصه طلاب و متشرعان این امور را از زاویه تایید و رد مورد ارزیابی قرار می دهند . آنچه مورد تایید باشد قابل دفاع و آنچه رد شده شرع باشد نپذیرفتنی است .
شما در ابتدا دو حدیث از امام صادق آوردید که به ظاهر تصدیق می کند که شارع ( اسلام) مخالفتی با چشم زخم ندارد و حتی از آن راضی است . آن هم با عبارتی همچون « چشم زخم حق است » .

سوال من اینه که منظور از حق بودن چشم زخم ، حق بودن وجود پدیده ای همچون چشم زخم است ( و این در صورتی است که باید ما از پیش بینه ای داشته باشیم که این مورد در سابق رد شده است ) و یا نظر اسلام است که چشم زخم را مورد تایید قرار می دهد ؟

موفق باشی

02-01-2011 04:11 PM
شیعه آفلاین
عضو کوشا

ارسال: #8
نقل قول: شما در ابتدا دو حدیث از امام صادق آوردید که به ظاهر تصدیق می کند که شارع ( اسلام) مخالفتی با چشم زخم ندارد و حتی از آن راضی است . آن هم با عبارتی همچون « چشم زخم حق است » .

سوال من اینه که منظور از حق بودن چشم زخم ، حق بودن وجود پدیده ای همچون چشم زخم است ( و این در صورتی است که باید ما از پیش بینه ای داشته باشیم که این مورد در سابق رد شده است ) و یا نظر اسلام است که چشم زخم را مورد تایید قرار می دهد ؟

با سلام

دوست عزیز

منظور پیامبر (ص) و امام (ع) از حق بودن چشم زخم ؛ همان وجود داشتن و بوقوع پیوستن آن است همانطور که قرآن مجید فرمود : فَاصْبِرْ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ .یعنی قیامت حق است وقطعا واقع خواهد شد.

اما برداشت شما از راضی بودن از چشم زخم در جایی از احادیث دیده نمیشود .

ودر آخر مطالب آورده شده هم آوردیم که :بنابراين مجموع اخبار وارده از فريقين دارای اعتبار کافی هستند و بر صحت چشم زخم تاکيد دارند.

وبرای جلوگیری از اشغال فضای سایت، علاقه مندان را به لینک مربوطه ارجاع دادیم .

بنابراین اصل موضوع ، ثابت است و سحر و شور چشمی و زخم چشم واقعیاتی انکار ناپذیر اند و وظیفه ما و شما تعیین حدود خرافات بوسیله بررسی صحت وسقم اخبار است.

03-01-2011 07:49 AM
طاهره وحیدیان آفلاین
مدیرانجمن ها

اعتبار: 4
ارسال: #9
دعا برای رفع چشم زخم
Shy

دعا برای رفع چشم زخم

اعوذ با لله الواحد الماجد من کل عدو و حاسد

بسم الله الرحمن الرحیم

الله لا اله الا هو الحی القیوم (قل هو الله را تا اخر بخوان) لا تخذه سنه و لا نوم له ما فی السموات و ما فیالارض من ذاالذی یشفع عنده الا باذنه یعلم ما بین ایدیهم و ما خلفهم و لا یحیطون بشی من علمه(قل اعوذ برالناس را بخوان) الا بماشاء وسع کرسیه السموات الارض(قل اعوذ برالفلق را بخوان) و لا یوده حفظهما و هو العلی العظیم(سوره کافرون را بخوان) لا اکراه فی الدین قد تبیین الرشد من الغی فمن یکفر بالطاغوت و یومن بالله فقد استمسک بالعروه الوثقی لا نفصام لها والله سمیع علیم (بعد سوره نصر را بخوان)الله ولی الذین امنو یخرجهم من الظلمات الی النور (بعد سوره حمد را بخوان )والذینکفروا اولیائهم الطاغوت یخرجونهم من النور الی الظلمات اولئک اصحاب النار هم فیها خالدون

الهی قَوِّ عَلی خِدمَتِکَ جَوارِحی
(آخرین ویرایش در این ارسال: 20-09-2011 05:23 PM، توسط هم ولایتی.)
20-09-2011 02:43 PM
ارسال پاسخ 

پرش به انجمن: