اطلاعیه های تالار
حق چو دید آن نور مطلق در حضور/
آفرید از نور او صد بحر نور/
آفرینش را جز او مقصود نیست/
پاک دامن تر زاو موجود نیست/
میلاد نبی اکرم (ص) و امام صادق(ع)گرامی باد
امتیاز موضوع:
- 0 رأی - میانگین امیتازات: 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
لحظه لحظه تا شهادت ( امام علی (ع) )
|
| نویسنده |
پیام |
سید ساقی
عضو کوشا

اعتبار: 1
|
RE: لحظه لحظه تا شهادت ( امام علی (ع) )
عصر پیامبر (ص ) بود، چند روز به ماه مبارك رمضان مانده بود، پیامبر (ص ) مسلمانان را به مسجد دعوت كرد، و در حضور مردم در عظمت و شاءن ماه رمضان سخنرانى نمود، از جمله فرمود: «شیطان ها در این ماه ، در بند زنجیرها هستند، از درگاه خداوند بخواهید كه آنها را بر شما مسلط نكند.»
امیرمؤ منان على (ع ) از میان جمعیت بر خاست و عرض كرد: «اى رسول خدا در این ماه ، بهترین اعمال چیست ؟»
پیامبر(ص ) در پاسخ فرمود:
یا ابا الحسن افضل الاعمال فى هذا الشهر، الورع عن محارم الله عزوجل
«اى ابوالحسن ! بهترین اعمال در این ماه ، پرهیز از محرمات خدا است .»
سپس آن حضرت گریه كرد.
على (ع ) عرض كرد: «اى رسول خدا چرا گریه مى كنى ؟»
پیامبر (ص ) فرمود: «گریه ام به خاطر حادثه ناگوارى است كه در همین ماه بر تو وارد مى شود، گویا مى بینم كه تو در نماز هستى ، و شخصى كه شقى ترین فرد از گذشتگان و آیندگان است ، و همپایه كشنده ناقه حضرت صالح (ع ) مى باشد(1) با ضربت خود بر فرق تو مى زند، و محاسنت را با خون سرت رنگین مى كند».
على (ع ) عرض كرد: یا رسول الله و ذلك فى سلامة من دینى «اى رسول خدا! آیا این حادثه هنگام سلامت دینم رخ مى دهد!»
پیامبر فرمود: فى سلامة فى دینك « آرى هنگامى كه از نظر دینى ، از هر گونه انحراف ، سالم هستى ، این حادثه رخ مى دهد»
آن گاه پیامبر (ص ) در حضور جمعیت فرمود: «اى على ! كسى كه تو را بكشد، مرا كشته است ، و كسى كه با تو دشمنى كند با من دشمنى نموده است ، كسى كه به تو دشمنى كند با من دشمنى نموده است ، كسى كه به تو ناسزا بگوید به من ناسزا گفته است ، زیرا تو همچون جان من هستى ، روح تو روح من است ، و سرشت تو سرشت من است ، خداوند متعال من و تو را آفرید و برگزید، و مرا براى نبوت ، و تو را براى امامت ، انتخاب كرد، كسى كه امامت ، انتخاب كرد، كسى كه امامت تو را انكار كند، نبوت مرا انكار نموده است ، اى على ! تو وصى من ، و پدر فرزندانم ، و شوهر دخترم ، و جانشین من در میان امتم ، هنگام زندگى من و بعد از رحلت من مى باشى ، فرمان تو فرمان من ، و نهى تو نهى من است ، سوگند به خداوندى كه مرا به نبوت مبعوث كرد، و مرا به عنوان بهترین خلق خدا برگزید، تو حجت خدا بر خلقش هستى ، و امین اسرار او، و خلیفه او بر بندگانش مى باشى ».(2)
پینوشت
1-قوم ثمود، افرادى سركش و مغرور بودند، پیامبرآنها حضرت صالح (ع ) هر چه آنها را نصیحت كرد اثر نبخشید، از آن حضرت معجزه خواستند، او به اذن خدا در دل كوه ناقه اى (شتر ماده اى ) بیرونه آورد، آنها به جاى اینكه معجزه الهى را بپذیرند، آن ناقه را پى كردند و كشتند، آنها براى پى كردن و كشتن ناقه ، فردى شقاوتمند و بى رحم به نام «قدار بن سالف »ماءمور این كار كردند، و این شخص به عنوان«شقى ترین فرد گذشتگان » لقب گرفت سه روز پس از این ماجرا، بر اثر عذاب عمومى الهى ، به هلاكت رسیدند (شرح در تفسیر نمونه ، ج 27، ص 62 61).
2-عیون اخبار الرضا، ج 1، 297، به نقل از حضرت رضا(ع )
|
|
| ۲۸-۵-۱۳۹۰ ۰۲:۵۳ عصر |
|